website free tracking

Over ons

Bestuur Stichting TaalCultuur

null

Margret Ester

voorzitter en oprichtster Stichting TaalCultuur

Samen met haar man en hond Branco woont zij in Gramsbergen. Oorspronkelijk komt ze uit Zwolle, zodat ze zowel het stad- als plattelandsleven kent.
Ze heeft een financiële achtergrond in de bank- en assurantiesector. Tevens heeft ze enkele boeken en artikelen geschreven. Door haar betrokkenheid bij vluchtelingen, is ze begonnen verhalen te schrijven over de Nederlandse cultuur. Met activiteiten, educatie en sociale betrokkenheid helpt Margret anderstaligen te integreren. Dat doet ze met veel passie.
Margret haar motto; blijf in beweging. Je maakt je eigen toekomst.

null

Jenneke Tegelaar

bestuurslid (penningmeester)

Jenneke is geboren in Ane, een buurtschap van Gramsbergen. Ze woont inmiddels 34 jaar, samen met haar man Hans, in het oude centrum van Gramsbergen. Ruim 35 jaar heeft ze bij de bank in de regio gewerkt. Haar eerste jaren op administratief gebied en daarna, na verschillende vakopleidingen, op de afdeling Personeelszaken/HRM.
In Gramsbergen zijn veel vrijwilligers en Jenneke maakt daar ook actief deel van uit. Zo heeft ze 6 jaar in het bestuur van Stadsbelang gezeten waarbij ze nauw betrokken was bij de implementatie van ’ visienota Gramsbergen’. Maar je vind haar ook als vrijwilliger in het Bostheater, op het zwembad Hattemat en als coördinator Amnesty International. Ze is sociaal maatschappelijk betrokken en gaat nu als penningmeester van de Stichting TaalCultuur aan de slag.

null

Amjad AbdulGhani

bestuurslid (marketing)

Hij was ooit 2 jaar bewoner van een AZC in Nederland. Nu woont hij in als statushouder in Nederland, met zijn vrouw en drie kinderen, geboren en getogen in Dubai.
Amjad is gespecialiseerd in bankieren en fondsenwerving, was 13 jaar bankier.
Kortom; wie weet beter wat asielzoekers willen of kunnen dan iemand die er een van hen was.
Amjad zijn motto; The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.

null

FOLKE MEIJER

Algemeen bestuurslid/ tijdelijke secretaris

Samen met zijn vrouw Ellen woont hij ruim 30 jaar in Hardenberg. Hun drie zoons zijn uitgevlogen, twee ervan hebben een partner en elk twee kinderen. Tijdens zijn loopbaan werkte hij aan de reputatie van grote technische bedrijven. Het bieden van gelijke kansen is zijn drive. Nieuwkomers moeten dan wel eerst een enorme achterstand in taal en cultuur inlopen. Hoe dan ook, wie het verleden echt onder ogen ziet, kan de mooiste toekomst bouwen.

Stichting TaalCultuur is een organisatie die graag asielzoekers en statushouders wil helpen met het integreren in de Nederlandse samenleving. Dit is nog niet zo gemakkelijk, alles begint met de taal. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet hoe alles in Nederland werkt en wat wij voor culturele tradities hebben.

Ons bestuur werkt hier met plezier aan! We zijn gedreven en enthousiast. En als je dan de resultaten ziet… daar doen we het voor! Cursisten vinden hun weg in de samenleving, verbeteren zich met de taal en krijgen weer een lach op hun gezicht. Ondanks dat situaties soms moeilijk zijn en depressiviteit de overhand dreigt te krijgen. Stichting TaalCultuur helpt waar nodig en mogelijk. Met ons bestuur en de vele taalcoaches die de taallessen verzorgen en helpen bij activiteiten.

.

About Us!

Stichting TaalCultuur is an organization that gladly likes to help asylum seekers and status holders integrate into Dutch society. This is not so easy, everything starts with the language. In addition, it is also important that you know how everything works in the Netherlands and what cultural traditions we have.

Our board is happy to work on this! We are driven and enthusiastic. And when you see the results… that’s what we do it for! Students find their way in society, improve themselves with the language and get a smile on their face again. Despite the fact that situations are sometimes difficult and depression threatens to get the upper hand. The TaalCulture Foundation helps where necessary and possible. With our board and the many language coaches who provide language lessons and help with activities.

Taalcultuur in de media

Bibliotheek Hardenberg
De Stentor
Vechtdal FM
De Toren

Boeken van Margret

Margret heeft een tweetal boeken geschreven, het eerste boek heet ‘De overwinning’ en het tweede boek van haar is ‘Angst’. Verder heeft ze meegewerkt aan een aantal verhalenbundels van het Schrijverscollectief Hardenberg.

Daarnaast zijn enkele verhalen van haar in boeken gepubliceerd en schreef zij voor diverse tijdschriften en weekkranten.

Door te klikken op deze knop ziet u een overzicht van haar boeken en publicaties.

Books by Margret Ester

Margret has written two books, the first book is called ‘De overwinning’ and her second one is ‘Angst’. Further she has contributed to a number of collections of short stories by the Hardenberg Writers’ Collective.

In addition, some of her stories have been published in books and she has written for various magazines and weekly newspapers.

Menu