website free tracking

Kerst en Oud en Nieuwperiode

Het is zowat kerstmis. John en Marloes vinden kerst leuk. Het is een familiefeest. Het is gezellig met zijn allen. Het huis is mooi versierd en ze gaan lekker eten. Ze kopen altijd veel boodschappen in de supermarkt. Zoals groente, vlees, brood, taart, chocolaatjes, kaas en drinken.

Eerste Kerstdag gaan ze naar Johns ouders. Op kerstavond gaan ze eten bij Marloes haar ouders en daarna samen naar de kerk. Marloes en haar ouders zijn protestant. John was katholiek. Hij gaat niet meer naar de kerk.

Op kerstavond is het gezellig bij Marloes haar ouders. Het eten is lekker. Dan is het tijd om naar de kerk te gaan. In de kerk zingen ze veel liedjes. Sommige kennen ze, anderen zijn nieuw. Stille nacht kennen ze in het Engels. Een klein beetje in het Nederlands. En ze zingen Noël Noël en Jingle Bells. Het is fijn om samen te zijn.

Eerste kerstdag zijn de broer en zus en nichtjes en neefjes van John er. Ze drinken koffie met kersttaart, de kinderen krijgen ranja. Het is heerlijk, echt lekker. ’s Middags gaan ze spelletjes doen. En ook wandelen in de sneeuw. Het is koud, maar heerlijk weer.

Tweede kerstdag gaan ze naar de woonboulevard. Kijken naar een nieuwe tafel en stoelen. Er zijn heel veel mensen. Aan het eind van de dag zijn ze moe.

Met oudjaar heeft John vuurwerk. Het is heel mooi, maar wel duur. Vrienden van John en Marloes komen ’s avonds bij hen. Ze kijken naar televisie en praten veel.

Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, EÉN!

Gelukkig nieuwjaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu