website free tracking

De boottocht

De boottocht

Vorige week organiseerde de Stichting TaalCultuur voor de tweede keer voor bewoners van het AZC een boottochtje op de Vecht. Een kleine dertig mensen waaronder zo’n 10 kinderen, stapten bij De Loozensche Linie in Le Bateau De Napoleon. De rondvaart past perfect in de doelstelling van de stichting om asielzoekers Nederlands te leren door ze vertrouwd te maken met alledaagse cultuur en zo een soepele integratie mogelijk te maken.
Veel Nederlanders, laat staan toekomstige landgenoten, hebben geen weet van de geschiedenis van de Loozensche Linie. Die werd in de Napoleontische tijd, ruim twee eeuwen geleden, aangelegd om de toenmalige Bataafse Republiek te verdedigen tegen invallen uit het oosten.
Kapitein Gert van de Napoleon vertelt er met genoegen over. En hij weet ook erg veel van de natuur aan weerszijden van de regenrivier die de Vecht is. Bijvoorbeeld over de vier lepelaars die jaarlijks niet meer dan vier weken op de oevers bivakkeren. Zo valt er tot aan natuuractiviteitencentrum De Koppel waar de kleintjes op ijs worden getrakteerd, en op de terugweg van alles te zien wat voor de meeste AZC-ers volkomen nieuw is.

Voorafgaand aan het instappen is er nog een fotomoment. De stichting heeft heel recent bij de Nationale Vrijwilligersprijzen die Vrijwilligerswerk Nederland jaarlijks organiseert, een derde prijs gewonnen. De cheque van € 750,= werd vereeuwigd met mensen voor wie de stichting het allemaal doet.

2 Comments. Leave new

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu