website free tracking

Pasen

Wat te doen met Pasen?

Activiteiten rondom Pasen

Zondag 17 april is het eerste Paasdag en maandag 18 april tweede Paasdag. Er zijn dan veel activiteiten. Vooral op tweede Paasdag.

Paasconcert 14 en 15 april
Door een kerkkoor is er op donderdag 14 april om 20.00 uur een concert in de Hessenwegkerk in Heemse (Hardenberg) met een viool speler, iemand die orgel speelt en een zanger. Het is gratis. Voor iedereen, maar als je kijkt naar de liederen denk ik speciaal voor de christelijke mensen kan het leuk zijn.

In dezelfde kerk is er op 15 april om 19.30 uur een concert door een koor. Zij zoeken ook nog leden, vooral tenoren.

Donderdagavond 14 april The Passion op televisie

De laatste dagen van Jezus worden op een moderne manier verteld in The Passion. Acteurs en heel veel songs/liedjes. Dit jaar zijn er veel Nederlandse acteurs, maar ook een Arabische. Heel veel mensen in Nederland kijken het. Gelovige mensen en niet gelovige, of mensen die geïnteresseerd zijn maar (nog) niet geloven.

16 april straattheater in centrum Hardenberg

Van 13.00-17.00 uur is er een straattheater. Er is muziek en acteurs zijn verkleed. Erg leuk om te zien! 

Eerste Paasdag:

Paasconcert:

In de Reestkerk in Oud Avereest is een bijzonder concert om 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur. Het is klassieke muziek. Zeker voor iedereen interessant die van klassieke muziek houdt zoals Bach en Chopin. https://www.skoaconcerten.nl/hanneke-rouw-cello-masha-galperina-piano/ 

Kaarten via de website te bestellen.

Kerkdiensten: 

Er zijn diverse kerkdiensten. Kijk op www.detoren.net voor meer informatie. De Toren is een weekblad van de gemeente Hardenberg.

Paasvuren: Een typisch Overijselse traditie is de Paasvuren. in diverse kleine dorpjes rond Hardenberg zijn er Paasvuren. Dan wordt er in de dagen ervoor hout verzameld. Met Pasen is het dan een hele grote stapel en wordt het verbrandt. Erg bijzonder en mooi om te zien. Veel mensen gaan ernaar kijken. Het geeft een fijn gevoel van samenzijn. 

Waar? In ieder geval is het in Schuinesloot, Kosseweg. Het begint om ongeveer 20.00 uur. 

Tweede Paasdag:

Vlooienmarkt en braderie in De Evenementenhal.

Op een ‘vlooienmarkt’ verkopen ze gebruikte dingen en kleding. Op een braderie, nieuwe leuke dingen. Dat is een soort markt.
In de evenementenhal is dan ook bij kraampjes eten te koop, zoals vaak een loempia of eten die je op een markt kan kopen. Snacks dus.
De toegangsprijs is € 3.50 per persoon, kinderen tot en met 13 jaar is het gratis voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu