website free tracking

Ontmoeting Koning Willem Alexander bij MFA De Beuk

Op woensdag 18 januari ging bestuurslid en lescoördinator Margret Ester met enkele asielzoekers op pad om naar De Krim te gaan om de Koning te zien bij de opening van het Multicultureel Centrum De Beuk in het nabij gelegen dorp De Krim. Het was koud, guur, maar droog weer. Warm gekleed, handschoenen aan en sjaal om, warme koffie mee en op naar voor hen allen de eerste keer dat zij hem live zagen.
Heel het dorp en omwonenden waren hiervoor verzameld bij het mooie, nieuwe centrum. Het was bijzonder, omdat de buurtbewoners er aan meebetaald hadden, maar ook aan meegewerkt. Trots stonden ze in de kou.

Om drie uur kwam hij eindelijk aan. Van te voren heb je niet een idee hiervan hoe het voelt, maar het was bijzonder! Enthousiast zwaaide iedereen. Onverwacht kwam de verslaggeefster van RTV Oost met de cameraman en microfoon naar het groepje toe. Daar interviewden ze Margret Ester. Ze vertelde dat in de lessen van de cursus Nederlandse Cultuurverhalen veel wordt verteld over onze democratie, het koningshuis – bijvoorbeeld Koningsdag – vrijheid en belangrijke dagen en tradities in onze samenleving. De asielzoekers uit AZC Hardenberg waren verheugd nu eindelijk de Koning zelf te kunnen zien. En het interview? Die werd op de televisie uitgezonden op RTV Oost.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2187163/de-krim-straalt-van-trots-tijdens-bezoek-van-de-koning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu